کشمش محصول برتر صادراتی استان زنجان است
4350 تن کشمش تیزابی به ارزش 4620میلیون دلار در 10ماهه سالجاری از استان به مقصد کشورهای هدف صادراتی از جمله: عراق-آذربایجان-روسیه-ترکیه و آلمان صادر گردیده است.
4350 تن کشمش تیزابی به ارزش 4620میلیون دلار در 10ماهه سالجاری از
استان به مقصد کشورهای هدف صادراتی از جمله: عراق-آذربایجان-روسیه-ترکیه و آلمان
صادر گردیده است.
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ضمن بیان این مطلب گفت:
دراستان زنجان تعداد11واحد کارخانه تولید، تصفیه و بسته بندی کشمش تیزآبی وجود
دارد که 5 واحد از این صنایع علاوه بر فرآوری و بسته بندی در حوزه صادرات نیز به
فعالیت مشغول هستند.
جعفری ضمن بیان اینکه: انگور یکی از مهم ترین محصولات باغی
استان زنجان می باشد که در شهرستانهای
ابهر و خرمدره دارای بیشترین سطح زیر کشت است.افزود: بطوری که در بین سه محصول
استراتژیک باغی در استان ، انگور با 16700 هکتار سطح زیر کشت و پیش بینی تولید 212
هزار تن در جایگاه نخست قرار گرفته است.
وی گفت: مهم ترین رقم مورد استفاده در تاکستان های استان و
بویژه شهرستان ابهر و خرمدره کشمشی بی دانه سفید و قرمز می باشد که بیش از 90 درصد
سطح زیر کشت تاکستان های استان را تشکیل می دهد . مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد
کشاورزی بیان داشت: از این مقدار سطح زیر کشت حدود 70 درصد را کشمشی بی دانه سفید
و 30 درصد را بی دانه قرمز تشکیل می دهد.
جعفری خاطر نشان کرد: رقم کشمشی بی دانه همانطور که از
اسمش پیداست فاقد بذر است که یکی از مهم ترین صفات کیفی در این محصول می باشد و در
مرتبه بعدی میزان بالای قند این رقم در مقایسه با سایر ارقام است که از ویژگی های
متمایز آن بشمار می آید . بهترین زمان برداشت انگور برای تازه خوری و تهیه کشمش در
شهرستان های ابهر و خرمدره، از نیمه دوم شهریور ماه شروع می شود . انگور تولید شده
در سطح استان موارد مصرف متعددی دارد که می توان به تازه خوری ، تهیه کشمش ، تهیه
آب انگور و سرکه اشاره نمود.