توسعه کشت گل محمدی در شهرستان ابهر زمینهساز توسعه بخش کشاورزی است و نقش مهمی در افزایش اشتغال در این بخش دارد
مهندس مجید قزوینیان؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ابهر میگوید: تولید گل محمدی به تازگی مورد توجه برخی کشاورزان شهرستان ابهر قرارگرفته و با تلاشهای واحد باغبانی در جهت معرفی و ترویج این محصول، در سالجاری حدود 10 هکتار به سطح اراضی زیرکشت این محصول افزوده شده است و بایستی صنایع فراوری گل محمدی و تولید اسانس و گلابگیری هم درشهرستان راهاندازی شود تا ارزش افزوده این محصول مورد پسند عموم در جامعه ایرانی و جامعه جهانی افزایش یابد. از گل محمدی محصولات بسیار متنوع و گرانقیمتی از جمله اسانس به دست میآید که دارای ارزش افزوده بسیار بالایی است.علاوه بر این، تمام محصولات فراوری شده این گل صادراتی است و ارزآوری بسیار بالایی دارد.
ایشان افزود: نیاز آبی کم گل محمدی از مهمترین ویژگیهای این گیاه به شمار میرود که با توجه به کاهش منابع آب کشاورزی و کاهش بارشها کشت آن میتواند جایگزین بسیاری از محصولات کشاورزی با نیاز آبی بالا شود. شرایط آب و هوایی شهرستان ابهر متناسب با رویش گل محمدی است که باید از این ظرفیت برای توسعه کشت این محصول استفاده کرد و اشتغال در بخش کشاورزی را افزایش داد.
وی با اشاره به آغاز برداشت گل محمدی در شهرستان ابهر، اظهار میکند: حدود 35 هکتار از اراضی شهرستان به پرورش گل محمدی اختصاص یافته که پیشبینی میشود در سال جاری بیش از 50 تن گل محمدی از باغهای بارور این شهرستان برداشت شود.