۱۴۱ هکتار از اراضی زنجان زیر کشت زعفران
سابقه کشت زعفران در مزارع استان به بیش از ۲۰ سال میرسد ولی بر اساس اسناد و مدارک موجود تا ۴۰۰ سال پیش در منطقه سلطانیه زعفران به وفور تولید میشد ولی در این مدت بر اساس رویدادهای تاریخی به مرور دانش تولید این محصول از بین رفته و این منطقه از لیست تولیدکنندگان زعفران ایران خارج شده است.

عاطفه انجمشعاع، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار موجرسا گفت: سابقه کشت زعفران در مزارع استان به بیش از ۲۰ سال میرسد ولی بر اساس اسناد و مدارک موجود تا ۴۰۰ سال پیش در منطقه سلطانیه زعفران به وفور تولید میشد ولی در این مدت بر اساس رویدادهای تاریخی به مرور دانش تولید این محصول از بین رفته و این منطقه از لیست تولیدکنندگان زعفران ایران خارج شده است.
وی با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۲ مساحتی بالغ بر ۱۳۶ هکتار از راضی استان زیر کشت محصول زعفران بود، افزود: ولی در سال جاری حدود پنج هکتار نیز به این مقدار افزوده شده است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه زعفران گیاه کم توقعی بوده و جزو گیاهان دارویی با ارزش اقتصادی بالا است، ادامه داد: کشت این محصول در شرایط خشکسالی و کمآبی محیا بوده و امکان توسعه زراعت آن در اراضی زیادی از استان وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: کشت زعفران در تمامی شهرستانهای استان صورت گرفته ولی بیشترین سطح زیر کشت متعلق به شهرستانهای ماهنشان و خدابنده است.
انجمشعاع با اشاره به اینکه مزارع موجود از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند، یادآور شد: در صورت رعایت نکات زراعی توسط تولیدکنندگان وضعیت مزارع به شرایط بهینه و عملکرد بالا منجر خواهد شد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه ایران به عنوان یکی از کشورهای عمده تولید کننده زعفران در دنیا است، ما با افزایش سطح زیر کشت و تولید مازاد نیاز استان، جایگاه مناسبی در کشور و در ارزآوری به استان خواهیم داشت.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در مزارع زعفران به کارگر فراوان جهت برداشت گل، جداسازی کلاله آن و کشت محصول نیاز است، ادامه داد: در سال اول کشت به نیروی کارگری بیش از ۲۰۰ نفر در هر هکتار برای مراحل مختلف از جمله آمادهسازی زمین، کاشت، داشت، آبیاری، کوددهی تغذیه عملیات برداشت نیاز است.
نظر دهید