تولید هسته های اولیه بذر پیاز بومی زنجان برای اولین بار در ایستگاه تحقیقات خیرآباد آغاز گردید
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با درک خلاء موجود در این بخش با فراهم کردن زیرساخت های لازم در آذر ماه سال 1399 به عنوان اولین مرکز در کشورموفق به دریافت مجوز تولید بذر پیاز از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گردید.

با عنایت به سطح زیر کشت 3500 هکتاری پیاز در استان و تامین بخش عمده بذر مورد نیاز زارعین استان از بذور تولیدی سایر استانها و همچنین بذور وارداتی که غالبا فاقد مجوز و استانداردهای لازم میباشند مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان با درک خلاء موجود در این بخش با فراهم کردن زیرساخت های لازم در آذر ماه سال 1399 به عنوان اولین مرکز در کشورموفق به دریافت مجوز تولید بذر پیاز از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گردید و در همین راستا با عنایت به اهمیت بالای زراعی توده بومی محلی پیاز زنجانرود و در جهت حفظ و خالص سازی این توده با کیفیت از روز هفتم فروردین ماه در ایستگاه تحقیقانی خیرآباد اقدام به کشت سوخ های مادری این توده که در سال گذشته در همین ایستگاه تولید و سلکسیون شده بود نمود تا در سال 1400 برای اولین بار شاهد تولید بذر استاندار و با کیفیت این توده محلی در استان باشیم.