جهش تولید با مشارکت مردم
دوشنبه ،05 خرداد 1404
سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان
  • 1401/08/26 - 09:50
  • - تعداد بازدید: 1
  • - تعداد بازدیدکننده: 1
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

زنجان میزبان هفتمین دهکده فناوری در حوزه کشاورزی

ایسنا/زنجان رییس پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده 10 پردیس و یا دهکده فناوری امسال در کشور به بهره‌برداری می‌رسد که هفتمین مرکز در زنجان به مساحت هفت هکتار به بهره‌برداری خواهد رسید.

ایسنا/زنجان رییس پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی کشور گفت: براساس برنامه‌ریزی انجام شده 10 پردیس و یا دهکده فناوری امسال در کشور به بهره‌برداری می‌رسد که هفتمین مرکز در زنجان به مساحت هفت هکتار به بهره‌برداری خواهد رسید.

مجید ولدان 25 آبان‌ماه در جلسه توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کشاورزی و مراسم امضای تفاهم‌نامه تاسیس دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی و منابع طبیعی زنجان با بیان اینکه دهکده در اصل یک پارک کوچک است، اظهار کرد: ما در کشورمان نظام نوآوری نداریم و رابطه بین فناوری و پژوهش‌های کشور را تعریف نکرده‌ایم.

وی با اشاره به نبود تببین درست از علوم، افزود: در تبدیل این علم به محصول آشنایی نداریم لذا کماکان با کمبود عرصه‌ برای استفاده زیست‌بوم‌ها مواجه هستیم.

این مسئول با بیان اینکه حداقل 20 هکتار را برای دهکده فناوری اختصاص داده‌ایم، ادامه داد: تا پایان سال 13 دهکده مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

رییس پارک علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی کشور اضافه کرد: رتبه تولید علم در کشور طی سال میلادی جاری 15 و رتبه شاخص نوآوری آن در جهان 53 است که این فاصله‌ زیاد نشان می‌دهد در نوآوری و تبدیل علم به محصول یا خدمت موانع و مشکلاتی وجود دارد که باید رفع شود.

ولدان با اشاره به اینکه کشور ما در تولید علم رتبه بسیار خوبی دارد، اگر چه در سال‌های گذشته ارتقای رتبه داشته اما هنوز فاصله نوآوری با تولید علم زیاد است، ابراز کرد: دلیل اینکه اولویت‌ها را به درستی تعریف نمی‌کنیم این است که بخشی از علوم تولیدی ما علم نافعه نیست و قابلیت تبدیل به محصول و یا خدمت را ندارد و بخشی از علوم نیز که نافعه بوده است عملا اساتید و محققان ما با تبدیل آن علم به محصول و فرایند نوآوری و تبدیل علم به محصول آشنا نبودند.

این مسئول با یادآوری اینکه در سال‌های گذشته به رغم توسعه زیست‌بوم‌های فناوری و نوآوری کماکان در عرصه‌هایی که بشود ذیل تیتر زیست‌بوم از آنها یاد کرد، کمبود داریم، تصریح کرد: به همین دلیل در بخش کشاورزی و منابع ‌طبیعی، ایجاد پارک علم و فناوری پیش‌بینی و سال 1400 مجوز آن دریافت شد که این چهل و نهمین پارک علم و فناوری کشور است و بعد از آن نیز به 2 پارک دیگر مجوز داده شده است که به این ترتیب 51 پارک علم و فناوری در کشور خواهیم داشت.

وی افزود: بخش کشاورزی بیش از آنکه به فناوری‌های سطح بالا نیاز داشته باشد به فناوری‌های سطح متوسط نیاز دارد تا تحولی در آن اتفاق بیفتد و عموما پارک‌ها از ایده‌های سطح متوسط استقبال نمی‌کنند.

این مسئول با بیان اینکه بر اساس سرشماری سال 95 حدود 36 درصد 4.2 میلیون بهره‌بردار بخش کشاورزی بی‌سواد و 40 درصد کم‌سواد هستند یعنی با جامعه‌ای که 76 درصد آن بی‌سواد و کم‌سواد هستند مواجه هستیم و به طور طبیعی نفوذ فناوری‌های نوین به این بخش سخت‌تر است، اذعان کرد: بهره‌برداران بخش کشاورزی عمدتا کم‌سواد و یا بی‌سواد هستند و به همین دلیل از پذیرش فناوری‌های نوین استقبال نمی‌کنند و این موجب شده است، شرکت‌هایی که در حوزه فناوری‌های نوین بخش کشاورزی ورود پیدا می‌کنند، عملا در توسعه بازار با مشکل مواجه هستند.

  • گروه خبری : خبر ویژه
  • کد خبر : 45341
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب